fbpx
Laat een boomhut bouwen voor jouw recreaiebedrijf zoals een camping, vakantiepark of hotel

Recreatie boomhut laten bouwen

Maak het speciaal voor alle gasten

Contact opnemen

waves

Persoonlijk contact

Persoonlijk contact

Een vast aanspreekpunt

Eén vast aanspreekpunt

Korte lijnen bij Boomhutbeleving

Korte lijnen

Een recreatie boomhut: de meest unieke overnachtingsplek

In de drukte van de alledag zijn mensen steeds meer op zoek naar rust en ontspanning. Waar vinden we die rust en ontspanning nu beter dan in de natuur? Overnachten in het puurste stukje natuur, dat is wat recreëren in een boomhut is. Een boomhut voor recreatie is niet zomaar een accommodatie, het is een plek waar je gasten zich compleet kunnen terugtrekken en waar iedereen hun eigen avontuur beleeft.

Wil je een unieke ervaring op het gebied van overnachten aanbieden aan je gasten? Samen ontwerpen wij een recreatie boomhut die past bij jouw persoonlijke wensen.

Offerte aanvragen

Offerte aanvragen waves
Boomhut in een vakantiepark laten bouwen

Alles is mogelijk

Of je nu een wellness boomhut overnachting wilt aanbieden met jacuzzi, een boomhut als B&B of je wilt een gezin proof boomhut waar vermaak is voor jong en oud, bij ons is alles mogelijk op het gebied van boomhutten bouwen. In samenwerking met Trala luna en jou, maken we een boomhutontwerp bedoeld voor jouw gasten.

Tree

Een boomhut is een unieke overnachtingsplek voor jong en oud

plant 1

De mogelijkheden voor jouw recreatie boomhut zijn eindeloos

tree 1

Een boomhut overnachting zorgt voor een connectie met elkaar en de natuur

Veilige boomhut laten bouwen voor de recreatie

Veiligheid: het uitgangspunt van de recreatie boomhut

Veiligheid is onze hoogste prioriteit bij het bouwen van boomhutten voor recreatie. Het bouwen van boomhutten vraagt om een andere aanpak dan de traditionele bouw. Bomen leven, groeien en bewegen. Daarom maken we gebruik van gespecialiseerde boomschroeven (Treehouse Attachment Bolts), die op de lange termijn de veiligste en meest boomvriendelijke bevestigingsmethode zijn voor grotere boomhutten. Deze schroeven garanderen niet alleen veiligheid, maar ook het welzijn van de bomen.

Daarnaast wordt de boomhut beoordeeld door een constructeur. Dit geeft extra zekerheid, omdat de constructie grondig wordt doorberekend. Vooral als de boomhut in een openbare ruimte wordt gebouwd, zijn een constructieberekening en een veiligheidscertificaat essentieel. Bij Boomhutbeleving nemen we deze verantwoordelijkheid op ons en zorgen ervoor dat de boomhut voldoet aan de hoogste Europese veiligheids- en kwaliteitsnormen.

Daarnaast werken wij graag Eco-friendly en met duurzame materialen. Ook houden wij van hergebruikte materialen denk aan:

  • Hout
  • Ramen
  • Kasten
  • Deuren
  • Oude trappen

Controle en onderhoud

Hoewel we jarenlang plezier kunnen garanderen op onze boomhutten, adviseren we toch om de boomhut regelmatig te laten controleren. Onze boomhutten worden blootgesteld aan diverse weersomstandigheden, dus het is verstandig om ze goed in de gaten te houden. We bieden ook de mogelijkheid om de bomen te laten inspecteren door een professionele boomverzorger. Zo kun je er zeker van zijn dat de bomen gezond zijn en blijven. Samen met jou kijken we graag naar wat er nodig is op het gebied van onderhoud en maken we hier duidelijke afspraken over.

Ontdek de mogelijkheden van een recreatie boomhut

Boomhutten ontwerpen en bouwen, dat is onze passie. Wij doen niets liever dan jouw boomhut dromen werkelijkheid te laten worden. We werken zowel voor particuliere als voor zakelijke klanten. Wil jij een zakelijke boomhut laten bouwen? Bijvoorbeeld een boomhut voor scholen of een boomhut voor gemeenten? Neem dan gerust contact met ons op. Bij ons heb je een vast aanspreekpunt en wij hanteren korte lijnen tijdens het gehele proces.

Een overnachting in een boomhut
Een dikke 10 voor Boomhutbeleving! Ondanks het ontbreken van bomen en elektriciteit op onze moestuin in de duinen was Mitchel direct enthousiast. Hij heeft de voor ons de perfecte hut met aangrenzend terras gecreëerd. Het was ontzettend leuk om met Mitchel samen te werken en ook tijdens de bouw nog te sparren over nieuwe ideeën. Mitchel is een vakman en daarnaast ook nog eens een leuk,gezellig en mooi mens. Wij zijn ontzettend blij met de hut van onze dromen en kunnen Boomhutbeleving aan iedereen aanbevelen. Rob & Angelique Stam
Angelique Stam-van Dasselaar
Angelique Stam-van Dasselaar
04/12/2023
Mitchel van Boomhutbeleving is op de eerste plaats een ware vakman en een echte boomhutbouwer! Hij heeft onlangs een prachtige boomhut/speelhuis bij ons gemaakt. Onze kinderen, en letterlijk alle andere kinderen die langskomen, hebben er al dagelijks plezier van, en we weten zeker dat dit voor de komende jaren ook het geval zal zijn! Wij zijn dan ook erg tevreden over het resultaat, het heeft onze verwachtingen overtroffen! Naast dat de kinderen het geweldig vinden, vinden wij het ook geweldig en het verrijkt het ook onze tuin! Verder is het gehele traject, van eerste contact, ontwerp en tot de oplevering, netjes en professioneel verlopen. We vonden het ook prettig dat Mitchel ook met ons mee dacht! Zo heeft hij extra details toegevoegd waar we heel blij mee zijn! Dat soort details, naast zijn vakmanschap, zorgen juist voor die unieke boomhut beleving die weet te realiseren. Dit is maatwerk in alle opzichten. Want dat is tenslotte wat Mitchel doet. Hij maakt niet de gewone, standaard boomhutten, maar door z'n oog voor detail weet hij, inderdaad, een ware boomhut-beleving te realiseren! Kortom, wij zijn erg tevreden met Mitchel z'n werk, het proces en natuurlijk het eindresultaat en kunnen hem ten zeerste aanraden! Annes en Brigitte
A. Alajmovic
A. Alajmovic
08/03/2023
Wij hadden al een tijdje het idee om een boomhut te bouwen in onze tuin. Uiteindelijk toch besloten om er een echte boomhutbouwer bij te halen. We hebben meerdere boomhutbouwers gemaild, en Mitchel van Boomhutbeleving sprong er toch wel uit. We hebben maar 1 geschikte boom in onze tuin en deze staat ook op een plek met wat uitdagingen, maar Mitchel ziet overal mogelijkheden. We waren erg enthousiast over het ontwerp en nog meer over het resultaat. Dit hadden wij ons zo niet voor kunnen stellen. Je merkt dat overal goed over nagedacht is, wij en de kinderen worden overal bij betrokken en Mitchel zelf is ook altijd heel enthousiast. Hier zullen wij en de kinderen nog heel erg lang plezier van gaan hebben. Bedankt Mitchel! Groetjes, Stefan & Marianne uit Almere
Stefan ten Arve
Stefan ten Arve
10/10/2022
We had a great experience working with Mitchel. He built the most beautiful custom tree house for our kids, taking all our wishes into account and working very swiftly. He is skilled as well as charming, also in resolving potential issues with our neighbours. We highly recommend Mitchel. He loves his work and it really shows in the things he builds.
Annika Bruysten
Annika Bruysten
02/09/2022
Wat zijn wij blij met onze boomhut! De kinderen zijn er uren zoet mee en het ziet er ook zo knus uit. Het samenwerken met Mitchel verliep heel soepel en prettig. Hij is super creatief en neemt je helemaal mee in het proces. Voor alles heeft hij een supermooie oplossing en ter plekke past hij ook nog zijn plannen aan zodat het nog beter wordt dan eerst bedacht. Wat ook leuk is, is dat hij erg bezig is met duurzaamheid. Hij struint marktplaats af voor dingen om te gebruiken en schroomt niet om ergens aan te bellen om te vragen of hij het resthout mag gebruiken wat hij toevallig ergens voor een deur ziet staan.
Tanja van Assendelft
Tanja van Assendelft
09/03/2022
Prettige samenwerking en professionele aanpak
Maartje
Maartje
01/01/2022
Voor het bouwen van de boomhut nemen we contact op
1

Het eerste contact

Tijdens het eerste contact, wat telefonisch of via de mail is, bespreken we je wensen en ideeën. Vervolgens bespreken we wat er mogelijk is en wat wij daarin kunnen betekenen.

2

Het ontwerp en de offerte

Jouw wensen worden verwerkt in een ontwerp en hier wordt een offerte voor gemaakt. Deze offerte bespreken we met jou, zodat eventuele aanpassingen nog verwerkt kunnen worden.

Het ontwerp van de boomhut maken
Bouwtekeningen en constructieberekeningen voor de boomhut worden gemaakt
3

Bouwtekeningen, vergunningen en constructieberekeningen

Hier begint het serieuze werk, we starten met het maken van bouwtekeningen, vragen eventuele benodigde vergunningen aan en beginnen met het uitvoeren van constructieberekeningen. Deze stap is erg belangrijk voor de veiligheidsnormen en vereisten waar je boomhut aan moet voldoen.

4

Start van de bouw

We beginnen met de voorbereidingen van de bouw in onze werkplaats. Vervolgens bouwen we de boomhut op de uiteindelijke locatie. De bouw van onze boomhut is al een ervaring op zich.

De start van het bouwen van de boomhut
Boomhut laten onderhouden
5

Het onderhoud van de boomhut

Is de boomhut af? Dan zijn wij niet zomaar weg. Ook het onderhoud van de boomhut verzorgen wij graag voor een vaste prijs per jaar.

Een boomhut voor recreatie laten bouwen

Wil je je gasten een unieke overnachting bieden? Gezinnen met kinderen die de leukste avonturen kunnen beleven of een stel dat tijdens de boomhut overnachting in alle rust van elkaar en van de natuur kan genieten? Wij ontwerpen samen met jou de boomhut voor jouw hotel of camping om die ervaring te verwezenlijken.

Wil je ook een boomhut kopen? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Offerte aanvragen

Vraag direct een offerte aan waves