fbpx

Een boomhut in een stadstuin in Amsterdam.

De vraag van de klant was of het mogelijk is om een boomhut met een ronde toren te maken. Mijn eerste reactie was: Natuurlijk kan dat. Dit is een nieuwe uitdaging en daar sta ik altijd voor open! 

Na het maken van een ontwerp was de keuze snel gemaakt en kon ik beginnen met de bouw van deze boomhut. Ik moest goed nadenken over het transport, want de boomhut moest door het huis om in de tuin te komen. Door de boomhut in delen uit elkaar te halen was het mogelijk om dit te doen.

De boomhut is niet alleen voorzien van een ronde toren met echte glas-in-lood ramen, maar ook van een geheime kast. Hierdoor kunnen de kinderen via een klimmuur aan de achterkant van de boomhut ongezien ontsnappen aan indringers via de voorkant 🙂 .
Deze klimmuur bevindt zich achter de tuinkast. En die is weer handig is voor de ouders om wat tuingereedschap in op te bergen.

Aan de achterzijde van de boomhut bevindt zich het emmertje aan een katrol, waarmee goederen makkelijk omhoog getakeld kunnen worden. Altijd leuk om te zien hoe kinderen zich hier uren mee kunnen vermaken. 

De boomhut is gemaakt van Douglas hout, Red Cedar shingles, tamme kastanje palen en heeeel veeeeel schroeven 🙂 .

Heeft u ook interesse in een boomhut of een ontwerp op maat?

Volg ons op social media