fbpx

Tijdens mijn opleiding op het hout -en meubileringscollege in Amsterdam, waar ik de richting meubelmaker design deed, werd mij vaak de vraag gesteld waarom doe je dit of waarom kies je dit. Die vragen zetten mij aan het denken over mijn toekomst: “wat wil ik nou echt?” Na een tijdje met deze gedachten te hebben rondgelopen en meerdere boeken te hebben gelezen over keuzes maken (waaronder Dromen, durven, doen) ben ik dingen op papier gaan zetten: wat vind ik leuk en waar word ik gelukkig van?

mitchel scheepers meesterstuk

Zo kwam ik erachter wat voor mij het allerbelangrijkste is en dat zijn twee dingen: ten eerste mensen blij maken. Blije, tevreden klanten maken mij een gelukkig mens. Ten tweede: werken met mijn handen. Een project bedenken en dat langzaamaan door mijn eigen handen tot werkelijkheid zien worden. Dat is machtig mooi.  

Destijds ben ik voor een stage op zoek gegaan naar boomhutbouwers in Nederland. Zijn die er en hoeveel dan?

Zo ben ik uitgekomen bij Antoinette Blok van Boomhutbouwen.nl. Ze heeft al meer dan 100 boomhutten gerealiseerd en een cursus gevolgd heeft bij Pete Nelson (inderdaad van het programma Treehouse Masters op Discovery Channel). Ik heb haar opgebeld en gevraagd of ik bij haar stage mocht komen lopen. Na een eerste ontmoeting hadden we gelijk een leuke klik en al snel waren we drie jaar verder en hebben we samen veel meegemaakt en mooie boomhutten gerealiseerd. Inmiddels heeft Antoinette zelfs haar eigen boek geschreven “bouw de boomhut van je dromen”, een aanrader om te lezen.

foto antoinette blok

Mijn grote droom was (en is nog steeds) het realiseren van een boomhuttencamping. In overleg met Antoinette besloot ik te stoppen bij haar en mijn eigen weg verder te bewandelen met Boomhutbeleving. Vanwege die droom zijn we verhuisd naar Drenthe. Immers, als er één provincie zich goed leent voor een boomhuttencamping dan is het Drenthe wel. Door hier te wonen leer ik de mensen en het gebied goed kennen en kan ik snel handelen als zich een kans voordoet.

Ik bouw nog steeds met heel veel liefde en passie boomhutten. De mensen voor wie ik de boomhutten mag maken worden er blij van en het blijft iets magisch hebben. In een boomhut lijkt het of we weer even kinderen zijn. Het klimmen, het klauteren en de knusse hoekjes maken voor mij een boomhut helemaal af!

Het ontwerpen van een boomhut vraagt om ervaring. Elke plek is anders, maar ook de wensen van de klanten zijn erg wisselend. Dit maakt het gevarieerd werk en iedere keer weer een uitdaging.

Het is belangrijk goede kennis te hebben van de bomen: welke zijn geschikt, welke niet? Welke afstand tussen de bomen is verantwoord? Hoe hoog kan je bouwen, zowel wat platform als boomhut betreft en hoe kan je er voor zorgen dat de buren zo min mogelijk last hebben van een boomhut? Het zijn allemaal factoren waarover nagedacht moet worden.

ontwerp efteling boomhut

Bij elke boomhut leer ik bij. Zo groei ik nog steeds en neemt mijn kennis en kunde elke keer weer toe. Ik weet nog niet hoe het er in de toekomst allemaal uit gaat zien, maar dromen moet je blijven hebben en je moet lef hebben om het te durven en te blijven doen.

Ik ben gelukkig met wat ik doe en ik maak andere mensen blij. Hier draait het voor mij om!

Bedankt voor het lezen van mijn verhaal! Ik hoop dat u mij beter heeft leren kennen. Vind u het leuk om meer te weten te komen over hoe een ontwerp ontstaat? Dan vind u in onderstaande link meer informatie over.

Volg ons op social media