fbpx

Een sprookjes-boomhut gemaakt voor avontuur

Sprookjes boomhut Noord-Brabant

robinia glijbaan

Deze klanten hebben aan huis een prachtig bos en waren op zoek naar een speeltoestel/ een kinderboomhut. 

Uiteindelijk zijn ze bij mij uitgekomen en begon ons contact via de mail. Na de eerste gedachtewisselingen was het mij helder dat ik iets voor deze mensen kon beteken en hebben we een afspraak gemaakt. 

Tijdens ons gesprek en na de tuin te hebben gezien werd ik helemaal enthousiast! Wat een onwijs mooie plek en leuke ideeën voor een boomhut kwamen er naar voren!

Ik vind het altijd erg leuk (en handig ook 🙂 ) om samen met de klant alles in te meten. Op deze manier spreekt je elkaar net even meer. Dit schept niet alleen een zakelijke, maar ook een persoonlijke band. Wat ik altijd erg kan waarderen.

Hierna kon het ontwerpproces beginnen!

Het ontwerp van deze boomhut was even goed puzzelen. In mijn ontwerpen laat ik me altijd leiden door de bomen en wat ik daar omheen kan maken. Dit zorgt er iedere keer voor dat elke boomhut uniek is. 

Ook bij het presenteren van het ontwerp vind ik persoonlijk contact belangrijk. Hiervoor maak ik altijd een belafspraak. Ik vind het fijn om aan de reactie van de klant te kunnen horen of het ontwerp passend is.

Zo kwam ik er bij deze mensen achter dat ze nog iets misten in het eerste ontwerp dat ik had gemaakt… iets… sprookjesachtigs mocht er nog wel meer in terug komen. Dit vond ik zelf heel erg leuk! Ik droomde er al een tijdje van om een sprookjes boomhut te mogen maken. Dus ben ik weer aan de tekentafel gaan zitten en ben ik met het hiernaast afgebeelde ontwerp gekomen. Dit bleek een schot in de roos te zijn.

ontwerp efteling boomhut
klimtouw klimmen

Ook tijdens de bouw vind ik het persoonlijke contact erg leuk. Je leert je klanten kennen en de klanten mij. Zo was het bij deze boomhut (omdat deze zo ver weg voor mij was) extra bijzonder. Ik mocht namelijk blijven slapen en eten, wat zorgt voor leuke gesprekken en persoonlijke vragen. Dit maakt het extra leuk, niet alleen voor mij, maar ook zeker voor de klant! Dit maakt onder andere dat het een echte beleving is.

Zeg maar gerust een boomhutbeleving 🙂

Tijdens de bouw is het ook altijd leuk om de ouders en kinderen de eerste keer op het platform te helpen. Het is echt een ”sprookjesachtig” moment. Je ziet ineens hoe groot het platform is en je ziet je eigen tuin vanuit een totaal ander perspectief.

Ik kan ook altijd erg genieten van de kinderen die aan het begin van de bouw een beetje terughoudend zijn en aan het eind mijn naam kunnen uitspreken en hele verhalen vertellen.

Het unieke aan deze boomhut zijn alle details, maar het meest in het oog springende vind ik de uil op de uitkijktoren.
Deze is geheel op maat gemaakt (van Amelands hout) met de kettingzaag door Dave van Treeworks.

Ander leuke extra’s zijn:

  • Hand gesmede scharnieren
  • Kromme daken
  • Robina rvs glijbaan
  • Klimnet
  • Schommels
  • Klimmuur
  • Red Cedar shingles op de uitkijktoren
  • Touwbalustrade
  • Veel in en uitgangen in en rondom de boomhut. Zo is er altijd een manier om te ontsnappen aan ongewenste indringers… 🙂
 
boomhut met uil

Bedankt voor het lezen van mijn blog! Mocht ik u ergens mee kunnen helpen van ontwerp tot advies of de bouw/ reparatie van een boomhut...

Volg ons op social media