fbpx

Boomhut met uitkijktoren

Boomhut met uitkijktoren

Een uitkijktoren aan of bij je boomhut kan een ware toevoeging zijn. Een uitkijktoren dient er voor om ongewenste bezoekkers vroeg te spotten en de alarm bellen te doen luiden. Op deze manier kunnen de verdedigings posities snel bezet worden. Een uitkijktoren kan ook dienen als een mooie eye-catcher voor de boomhut of dienen als een plek om de weide omgeving te observeren.

Op de grond of op het platform

Een uitkijktoren kan er op verschillende manieren uitzien. Het mooie aan een boomhut is dat de uitkijktoren niet per se op de grond hoeft te staan. Dit zorgt voor extra hoogte op het platform. Mocht het jou nou te hoog zijn om een uitkijktoren op het platform te hebben staan, dan is het ook heel leuk om de uitkijktoren op de grond te zetten en kan de uitkijktoren dienen als opgang voor de boomhut.

Een boomhut speciaal gemaakt voor kinderen om in te klimmen en klauteren. Een boomhut waar avonturen beleefd worden.

Avontuurlijke boomhut met uitkijktoren

Liever een nog avontuurlijkere manier om de boomhut te betreden. Denk dan eens om de uitkijktoren op afstand van de boomhut te laten maken. Op deze manier kan je vanuit je uitkijktoren met een (touw)brug naar je eigen boomhut gaan. Dat noem ik een avontuurlijke opgang. Stel je voor dat er dan ook nog eens een glijbaan aan de boomhut vast zit om vanuit daar het rondje een paar keer te kunnen lopen/ glijden. Dit zorgt voor zo veel speelplezier. Hierom zijn verschillende op en afgangen echt een aanrader. Daarnaast biedt het de mogelijkheid om op verschillende manieren te ontsnappen aan de ongewenste gasten.

Geen uitkijktoren…

Liever niet een uitkijktoren in/ aan je boomhut. Een kraaien nest (stamt af van een schip) past dan misschien meer bij jullie. Dit is een uitkijkpost en neemt niet zo veel volume in de ruimte en heeft een wat meer open structuur dan een uitkijktoren.

Zijn jullie benieuwd naar de mogelijkheden voor jullie eigen boomhut met een uitkijktoren? Ik denk graag mee om het mooiste en best passende ontwerp voor jullie te realiseren. Neem hier contact met mij op en ik kijk graag samen met jullie naar de mogelijkheden die passen bij jullie en jullie tuin.