fbpx

Boomhut_voor_in_de_tuin

Een boomhut voor in de tuin

Een boomhut voor in de tuin kan worden beschouwd als een kunstwerk in de tuin, waar niet alleen kinderen zich kunnen terugtrekken, maar ook volwassenen. Hoe fijn is het om een plek in eigen tuin te hebben om samen met de kinderen de mooiste avonturen te beleven die ze voor het leven bij blijven. Vergeet ook je zelf niet, deze momenten met de kinderen zijn de mooiste en echt onvergetelijk. Lees mijn verhaal in mijn inspiratie boek waarin ik deel waarom een boomhut een betekenisvolle tuinervaring is.

Magie van samen zijn

Een boomhut verbind op een manier die ik nog nooit eerder heb gezien bij een ander gebouw. De combinatie van het functionele, de verbinding met de natuur en het speelse element maakt dat een boomhut een ware toevoeging is voor in de tuin en het hele gezin. Samen lunchen in de boomhut of juist samen van de glijbaan. Zelfs een kraaien nest om het mooiste uitzicht te hebben over de gehele tuin. Daar kan een verrekijker natuurlijk niet bij ontbreken.

Het is gevoel van net even iets meer en net even iets anders. Altijd een stapje hoger en iets nieuws proberen. Het hoort een beetje spannend en uitdagend te zijn. De combinaties zijn eindeloos en moeten altijd een toevoeging zijn voor het speelplezier of uitstraling van de boomhut. Lees hier meer over het ontwerpen van een boomhut ook voor in jullie tuin.

Een boomhut is meer dan alleen een speelhuisje in de tuin

Veel mensen denken dat een boomhut alleen maar een speelhuisje in de tuin is, maar het is juist zo veel meer. Niet alleen leren kinderen hun grenzen verleggen, maar ook om met elkaar te spelen en dat als je elkaar helpt dat je samen net even verder kan komen. Het gevoel een plekje te hebben waar ze zich even kunnen terugtrekken en bijvoorbeeld de mooiste slaapfeestjes kunnen plaatsvinden. Stel je voor alle vriendjes en vriendinnetjes die komen voor een logeerpartijtje. Gezamenlijk avondeten bij een kampvuur en dan allemaal in de boomhut de nacht doorbrengen. Bijvoorbeeld in een bedstee. Zouden deze momenten niet onvergetelijk zijn? Welke momenten herinner jij je nog van vroeger en zou je door willen geven aan jou kinderen?

Boomhut voor volwassenen in de tuin

Een boomhut is ook zeker geschikt voor alleen volwassenen. Dit kan van een simpel platform, waar lekker gezeten kan worden en waar de vogeltjes net even wat dichter bij komen dan normaal. Tot een compleet boomhutten kantoor met een touwbruggen parcour dwars door de tuin om er te komen of toch liever een wenteltrap om je werkplek te benaderen. Het kan allemaal.

Hier nog enkele andere voorbeelden van boomhutten voor volwassenen in eigen tuin.

  • Camping
  • Vergader locatie
  • Sauna
  • Atelier
  • Yoga plek
  • Meditatie plek
Zelf een boomhut voor in de tuin?

Zou een boomhut in jullie tuin een toevoeging zijn en zouden jullie als gezin samen meer tijd willen doorbrengen? Niet meer ga maar spelen… maar in plaats daarvan zullen we samen gaan spelen. Wat vaker buiten zijn en onvergetelijke momenten beleven met elkaar.

Klik hier voor mijn inspiratie boek.