fbpx
Een op maat gebouwde boomhut in een achtertuin.

Prijs van een Boomhut

Hoeveel kost het om een boomhut te laten bouwen?

Offerte aanvragen

waves

Laat jouw boomhut voor kinderen bouwen door boomhutbeleving

Kinderboomhut

Een luxe boomhut laten bouwen om in te relaxen en ontspannnen

Luxe boomhut

Een zakelijk boomhut laten bouwen voor jouw bedrijf

Zakelijke boomhut

Altijd een prijs op maat

Een boomhut bouwen is een bijzonder project. Iedere boomhut die wij bouwen is uniek en volledig afgestemd op jouw persoonlijke wensen. Net zoals geen twee bomen hetzelfde zijn, zijn ook al onze boomhutten uniek. Omdat het bouwen van boomhutten maatwerk is, kunnen wij vooraf geen vaste prijsopgave maken. De totale kosten voor een boomhut op maat beginnen vanaf €15.000. Afhankelijk van jouw wensen, de grootte van de boomhut, de benodigde materialen, het gebruik van rechte of ronde vormen en toegevoegde extra’s loopt dit bedrag op.

Om een exacte prijs vast te stellen gaan we graag met je in gesprek. Op basis van je wensen kunnen we een eerste prijsopgave maken. Een gesprek is altijd vrijblijvend en bedoeld om samen te kijken naar de mogelijkheden. Vraag een offerte aan of neem contact met ons op.

Offerte aanvragen

Een houten, handgemaakte boomhut staat boven de grond tussen bomen. waves
Een handgemaakte boomhut, hoog in de boom

Factoren die de prijs bepalen

 • Grootte van de boomhut en het bouwplatform
 • Gebruik van rechte of ronde vormen
 • Materialen die gebruikt worden
 • Particulier of openbaar project (schoolplein / speeltuin)
 • Recreatieve boomhut

Maak dromen waar met een boomhut in je tuin

Als kind buiten spelen en lekker in bomen klimmen, dromend van een eigen boomhut. Wat was dit toch een mooie tijd. Lekker onbezorgd vies maken in de vrije natuur met je oneindige fantasie als speelmaatje. Dit lijkt alweer zo lang geleden, niet? Nu ben je volwassen, heb je een partner en zelfs kinderen. Je onbezorgde kindertijd ligt ver achter je. Maar dat hoeft niet te betekenen dat kinderdromen niet meer uitkomen.

Herbeleef je kindertijd en laat je kinderdromen uitkomen met een boomhut kopen. Wij bouwen unieke, op maat gemaakte boomhutten die je stoutste dromen overtreffen. Gun jezelf een tweede jeugd en vraag een offerte aan. Dan ontspan jij binnenkort in je eigen boomhut.

Vergroot je connectie met de natuu

Vergroot je connectie met de natuu

Geniet van de buitenlucht in je eigen speciale plek

Geniet van de buitenlucht in je eigen speciale plek

Altijd een unieke boomhut op maat

Altijd een unieke boomhut op maat

De kosten van een handgemaakte boomhut worden bepaald door de vormen, materialen en formaat.

Wij bouwen boomhutten voor iedereen

Jong en oud, groot of klein, voor ons maakt het niet uit. Als ervaren boomhutbouwers bouwen we de mooiste boomhutten voor iedereen. Geen uitdaging is voor ons te groot en wij maken van iedere fantasie realiteit.

Kinderboomhutten

Kinderen die lekker onbezorgd buiten spelen in de natuur. Het lijkt bijna een beeld uit het verleden. In een digitale tijd waarbij kinderen dag in dag uit met hun neus op smartphones gedrukt zijn, biedt een kinderboomhut in je tuin de uitkomst. Niet langer youtube-filmpjes kijken, maar lekker ravotten in de buitenlucht. Wij bouwen de meest speelse en bijzondere boomhutten voor kinderen. Volledig op maat gemaakt aan de hand van jullie wensen en voorzien van de leukste extra’s. Wat dacht je bijvoorbeeld van:

 • Een boomhut met glijbaan
 • Een boomhut met schommel
 • Een boomhut om in te spelen

Luxe boomhutten

Laat je zorgen achter je en ontspan in je eigen luxe boomhut. Een plek waar je lekker jezelf kunt zijn, gewoon in je achtertuin. Wij ontwerpen jouw boomhut volledig aan de hand van je voorkeuren en wensen. De mogelijkheden zijn oneindig en in goed overleg creëren we een unieke boomhut van alle gemakken voorzien. Wat dacht je bijvoorbeeld van een boomhut met jacuzzi? Klinkt goed, toch?

Zakelijke recreatie boomhutten

Ben jij als campingeigenaar op zoek naar een unieke vorm van overnachting voor je gasten? Vergeet campers, tenten en vouwwagens. Je biedt jouw bezoekers pas echt een speciale ervaring met een overnachting tussen de bomen. Ook met onze zakelijke recreatie boomhutten zijn de mogelijkheden oneindig.

Binnenkant van een boomhut op maat, geheel voorzien van deur en raam met kozijnen.
Een dikke 10 voor Boomhutbeleving! Ondanks het ontbreken van bomen en elektriciteit op onze moestuin in de duinen was Mitchel direct enthousiast. Hij heeft de voor ons de perfecte hut met aangrenzend terras gecreëerd. Het was ontzettend leuk om met Mitchel samen te werken en ook tijdens de bouw nog te sparren over nieuwe ideeën. Mitchel is een vakman en daarnaast ook nog eens een leuk,gezellig en mooi mens. Wij zijn ontzettend blij met de hut van onze dromen en kunnen Boomhutbeleving aan iedereen aanbevelen. Rob & Angelique Stam
Angelique Stam-van Dasselaar
Angelique Stam-van Dasselaar
04/12/2023
Mitchel van Boomhutbeleving is op de eerste plaats een ware vakman en een echte boomhutbouwer! Hij heeft onlangs een prachtige boomhut/speelhuis bij ons gemaakt. Onze kinderen, en letterlijk alle andere kinderen die langskomen, hebben er al dagelijks plezier van, en we weten zeker dat dit voor de komende jaren ook het geval zal zijn! Wij zijn dan ook erg tevreden over het resultaat, het heeft onze verwachtingen overtroffen! Naast dat de kinderen het geweldig vinden, vinden wij het ook geweldig en het verrijkt het ook onze tuin! Verder is het gehele traject, van eerste contact, ontwerp en tot de oplevering, netjes en professioneel verlopen. We vonden het ook prettig dat Mitchel ook met ons mee dacht! Zo heeft hij extra details toegevoegd waar we heel blij mee zijn! Dat soort details, naast zijn vakmanschap, zorgen juist voor die unieke boomhut beleving die weet te realiseren. Dit is maatwerk in alle opzichten. Want dat is tenslotte wat Mitchel doet. Hij maakt niet de gewone, standaard boomhutten, maar door z'n oog voor detail weet hij, inderdaad, een ware boomhut-beleving te realiseren! Kortom, wij zijn erg tevreden met Mitchel z'n werk, het proces en natuurlijk het eindresultaat en kunnen hem ten zeerste aanraden! Annes en Brigitte
A. Alajmovic
A. Alajmovic
08/03/2023
Wij hadden al een tijdje het idee om een boomhut te bouwen in onze tuin. Uiteindelijk toch besloten om er een echte boomhutbouwer bij te halen. We hebben meerdere boomhutbouwers gemaild, en Mitchel van Boomhutbeleving sprong er toch wel uit. We hebben maar 1 geschikte boom in onze tuin en deze staat ook op een plek met wat uitdagingen, maar Mitchel ziet overal mogelijkheden. We waren erg enthousiast over het ontwerp en nog meer over het resultaat. Dit hadden wij ons zo niet voor kunnen stellen. Je merkt dat overal goed over nagedacht is, wij en de kinderen worden overal bij betrokken en Mitchel zelf is ook altijd heel enthousiast. Hier zullen wij en de kinderen nog heel erg lang plezier van gaan hebben. Bedankt Mitchel! Groetjes, Stefan & Marianne uit Almere
Stefan ten Arve
Stefan ten Arve
10/10/2022
We had a great experience working with Mitchel. He built the most beautiful custom tree house for our kids, taking all our wishes into account and working very swiftly. He is skilled as well as charming, also in resolving potential issues with our neighbours. We highly recommend Mitchel. He loves his work and it really shows in the things he builds.
Annika Bruysten
Annika Bruysten
02/09/2022
Wat zijn wij blij met onze boomhut! De kinderen zijn er uren zoet mee en het ziet er ook zo knus uit. Het samenwerken met Mitchel verliep heel soepel en prettig. Hij is super creatief en neemt je helemaal mee in het proces. Voor alles heeft hij een supermooie oplossing en ter plekke past hij ook nog zijn plannen aan zodat het nog beter wordt dan eerst bedacht. Wat ook leuk is, is dat hij erg bezig is met duurzaamheid. Hij struint marktplaats af voor dingen om te gebruiken en schroomt niet om ergens aan te bellen om te vragen of hij het resthout mag gebruiken wat hij toevallig ergens voor een deur ziet staan.
Tanja van Assendelft
Tanja van Assendelft
09/03/2022
Prettige samenwerking en professionele aanpak
Maartje
Maartje
01/01/2022

Een boomhut laten bouwen: hoe gaat dit?

Heb je na lang wikken en wegen de knoop doorgehakt? Dan is het tijd om je eerste stap te zetten in een prachtige reis. Het eindpunt? Jouw eigen, unieke, op maat gemaakte boomhut. Dat is een droom die uitkomt! We vertellen je graag meer over onze werkwijze.

Eerste contact voor een boomhut laten bouwen
1

Kennismakingsgesprek

Heb je na lang wikken en wegen de knoop doorgehakt? Dan is het tijd om je eerste stap te zetten in een prachtige reis. Het eindpunt? Jouw eigen, unieke, op maat gemaakte boomhut. Dat is een droom die uitkomt! We vertellen je graag meer over onze werkwijze.

2

Ontwerp en offerte

Door samen ideeën uit te wisselen en te sparren over het ontwerp begint zich een duidelijk beeld te vormen van wat je wil. Aan de hand hiervan maken wij een eerste ontwerp. Dit leggen we graag aan jullie zodat we eventuele aanpassingen kunnen bespreken. Aan de hand van dit eerste ontwerp stellen we een offerte op met een op maat gemaakte prijs. Vervolgens kunnen we aan de slag gaan met de planning.

Boomhut ontwerp laten maken
Boomhut bouwtekeningen en contstructieberekeningen
3

Bouwtekening, constructieberekeningen en vergunningen

Ga je akkoord met het eerste ontwerp en de offerte? Dan gaan wij verder met het opstellen van gedetailleerde bouwtekeningen, het uitvoeren van constructieberekeningen en het aanvragen van eventuele vergunningen die nodig zijn. Zo zorgen we dat we goed voorbereid kunnen beginnen met de bouw.

4

Tijd om te bouwen!

Zodra alles rond is en jullie groen licht geven, dan beginnen wij met de bouw van jullie boomhut. Het eerste wat we doen is intensief voorbereidingswerk. Een groot deel van de voorbereidingen treffen we in onze eigen werkplaats. Daarna gaan we in jullie tuin aan de slag met de bouw. We beginnen met een stevige basis voor maximale veiligheid. Van daaruit bouwen we verder aan jullie droomboomhut. We vinden het geweldig als mensen komen kijken. Zo zie je stap voor stap hoe jullie droom een werkelijkheid wordt.

De boomhutbouwer gaat van start met het bouwen van de boomhut

persoonlijk contact

Persoonlijk contact en aandacht

aanspreekpunt

Heldere communicatie met één aanspreekpunt

korte lijnen

Korte lijnen voor duidelijkheid en transparantie

Speciale boomschroef voor een stevige en veilige bouw.

Verantwoord en veilig te werk gaan

Een boomhut bouwen is een bijzondere aangelegenheid. Natuurlijk is het mooi om te dromen en fantaseren, maar er komt meer bij kijken. Op de eerste plaats staat namelijk altijd de veiligheid. Alleen zo kan jong en oud onbezorgd genieten. Om de veiligheid van onze bouwwerken te garanderen gaan we op een verantwoorde manier te werk.

Tijdens de ontwerpfase wordt uitgebreid de draagkracht van elementen berekend om maximale stevigheid te garanderen. Indien gewenst kun je ervoor kiezen om dit te laten narekenen door een constructeur. Dit biedt voor veel mensen de extra zekerheid die ze zoeken. Daarnaast zorgen we ervoor dat de boomhut voldoet aan de strengste Europese veiligheidsnormen en kwaliteitsnormen. We gebruiken duurzaam hout en de meest stevige palen voor de constructie.

Het bouwen van een boomhut verschilt aanzienlijk van “normaal” bouwen. Bomen leven, bewegen en groeien. Om de boom te ruimte te geven die hiervoor nodig is gebruiken we speciale boomschroeven. Zo garanderen we op de lange termijn de veiligste en meest boomvriendelijke bevestigingstechniek voor al onze boomhutten. Deze zogeheten TAB’s (Treehouse Attachment Bolls) zijn veilig én boomvriendelijk.

Maak dromen waar

Mensen blij maken met hun eigen boomhut is waar wij het voor doen. Er is niets mooier dan blije kindergezichten wanneer ze hun nieuwe speelparadijs voor het eerst voltooid zien. Of de stralende lach van volwassenen wanneer ze hun kinderwens in vervulling zien gaan.

Van particuliere klanten tot aan zakelijke klanten, wij helpen iedereen met het realiseren van hun boomhutdroom. Om deze toch al bijzondere reis optimaal te laten verlopen garanderen wij altijd een samenwerking met:

 • Meedenkend van begin tot eind
 • Persoonlijk contact en korte lijntjes
 • Een uniek ontwerp op maat aan de hand van jouw wensen
Boomhut inclusief glijbaan in de tuin.

Wil je ook een boomhut kopen?

Bij ons geen bouwpakketten of beperkte keuze uit drie modellen. Elke tuin is uniek en geen boom is hetzelfde. Dit geldt ook voor jouw wensen en dromen. Daarom bieden wij uitsluitend boomhut ontwerpen op maat aan. De kosten die verbonden zijn aan het realiseren van jouw boomhut zijn dan ook afhankelijk van waar je naar zoekt. Heb je al een aardig beeld van wat je zoekt en wil je weten hoeveel dit ongeveer gaat kosten? Vraag dan een offerte aan, dan kunnen wij je vertellen hoeveel een boomhut laten bouwen kost.

Offerte aanvragen

Een houten, handgemaakte boomhut staat boven de grond tussen bomen. waves

Veelgestelde vragen

In theorie heb je voor het bouwen van een boomhut in je tuin géén vergunning nodig. Echter is dit per gemeente anders geregeld. Controleer daarom altijd bij je gemeente of een vorm van vergunning nodig is en vraag deze op tijd aan. Wij kunnen pas van start gaan met de bouwwerkzaamheden als alle vergunningen rond zijn.

Ja dat kan, maar de meeste mensen hebben niet de kennis en ervaring die nodig is voor het bouwen van unieke en veilige boomhutten. Wil je toch zelf aan de slag gaan? Dan kunnen wij je op weg helpen met de bouw van een stevig fundament. Van hieruit kun je jouw creativiteit op de vrije loop laten en helemaal zelf jouw eigen boomhut bouwen.